Градината на земните удоволствия“ е триптих от брабантския художник Йеронимус

...
 Градината на земните удоволствия“ е триптих от брабантския художник Йеронимус
Коментари Харесай

Йеронимус Бош нарисувал музика върху задните части на грешник

 „ Градината на земните удоволствия “ е триптих от брабантския художник Йеронимус Бош, приключен през 1504 година Картината е най-известната му творба. Триптихът изобразява сътворението на Света и проникващия измежду хората грях. Понастоящем е изложен в музея Прадо в Мадрид, Испания. Преди 6 години, тогава студентка в Oklahoma Christian University, Амелия Хемрик прави нещо извънредно бясно и очарователно, с което добива онлайн популярност и досега визитите на „ нейното парче " в Youtube са 2 776 044. Всъщност то не е тъкмо нейно, а на Йеронимус Бош...
Забележете, че в третата част на популярния триптих има изобразено човешко тяло, смачкано през кръста от лютня и арфа в пъкъла. На задните му елементи са нарисувани ноти. Амелия разчита тези ноти и записва къса импресия, пресъздаваща композицията от меките елементи на грешницата или грешника от картината на Бош. 



Тогавашната студентка от християнския университет в Оклахома споделя: „ Реших да я транскрибирам в модерна нотация, приемайки, че вторият ред на записаното е в C тоналност - това е всекидневно за песнопенията от тази ера “.
Хемрик кръщава парчето „ 500-годишната ария на ду___о  от пъкъла ". Според нея заглавието е занимателно, само че не е задоволително академично.


Амелия не е единствена в своя изобретателен блян да пресъздаде фрагменти от популярния триптих в музика. Прави го и различен консуматор на Tumblr. Върху аранжировката на Хемрик той прави древен хорал, който също звучи необикновено, макар тъпия си текст. Можете да го чуете тук. 
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР